نقش اسباب بازی در زندگی کودکان
اسباب بازی در زندگی ما کودکان نقش اساسی دارد چه بسا که خیال ها و آرزوهایمان را با آن ها بازی می کنیم، همانگونه که والدین مان در گذشته، با اسباب بازی جهان آینده و آرمانشهرشان را در اسباببازی پیدا میکردن.
اگر اهمیت این حوزه و اسباببازی ملی درک نشود صدمههای زیادی به فرهنگ وارد خواهد شد، برخی از کشورها بخشی از اسباببازیهایشان را بهصورت رایگان به دیگر کشورها ارسال میکنند و در اختیار بچهها قرار میدهند تا فرهنگ شان را در آن کشور رواج دهند در حالی که در کشور ما خانوادهها برای خرید همین اسباببازیهای خارجی باید هزینه زیادی پرداخت کنند و این بخشی از همان تهاجم فرهنگی است.
گرایش به اسباب بازی خارجی بیشتر از داخلی
شاید بزرگترین دلیل در این زمینه به شکل اسباب بازی و رنگ های آن برمیگردد و اینکه شخصیت های قهرمان ما چگونه هستند به عنوان مثال دخترها شخصیت پرنسس و غیره را میپسندیم که بیشتر تخیلی باشد وپسرها شخصیت های قوی که توانایی انجام کارها را ارند و چیزهایی که در فیلم ها میبینیم و علاقه به خرید شخصیت های تلویزیونی داریم
آموزش علوم با اسباب بازی
ما کودکان در مدرسه چیز هایی را می آموزیم که تاثیری بر نوع زندگی ما ندارد ، در حالیکه ما احتیاج به دانشی داریم که در طول مدت از میان نرود. ای کاش مثلاً صبر را به ما آموزش میدادند که ما در اجتماع میبینیم صبر را آموزش ندادند که این واژه در معارف و ادبیات ما از زمان قدیم وجود داشته است مثلاً صبر کردن را با بازی یا اسباببازی یاد بگیریم. اسباببازی مهارتهایی به کودکان یاد میدهد که در آینده ارزشمند خواهند بود. چرا که بازی در یادگیری، رشد و تكامل هویت كودك نقش بسیار مهمی دارد.بازی برای كودكان امری طبیعی است كه نحوه تفكر كودكان را توسعه می دهد و موجب افزایش اشتیاق كودك برای دانستن و یادگیری می شود.
بازی كردن فرصتهایی را برای كودكان فراهم میكند كه در حین كشف كردن، خلق كردن و بكارگیری قدرت تخیل، میتواند با آموزش همراه باشد و همچنین شرایط و محیطی حمایت كننده را برای كودكان فراهم كند. بازی شرایطی فراهم میكند كه كودكان میتوانند سوالات خود را بپرسند، مشكلات را حل كنند و تفكر انتقادی را بكار بگیرند.
اسباب بازی فكری و آموزشی یكی از بهترین لوازم برای كودكان است كه تفكر آنها را درگیر می كند و با بهبود مهارت های فیزیكی، مهارت حل مساله و كارگروهی كودكان را تقویت می كند.
اسباببازی به كودكان فرصت حرف زدن، سوال كردن، فراگیری و تمرین لغات و زبان، خواندن و نوشتن، شمارش و مهارت های اجتماعی را میدهد و از این طریق، كودكان یاد می گیرند چگونه با دیگران ارتباط برقرار كنند.
5673