راستگویی یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی است که باید از همان کودکی در ذهن و شخصیت انسان نهادینه شود. اما دروغ گفتن بچهها در هر سنی امری اجتناب ناپذیر است و در واقع یک قسمت عادی از رشد دوران کودکی است.
دروغگویی کودکان چند دلیل عمده دارد که در مطلب چرا بچه ها دروغ می گویند به آن پرداخته ایم.
”بچه های کوچک فرق بین واقعیت و تخیل را نمی دانند” درواقع این نوع دروغ گفتن می تواند یک نشانه خوب هم باشد. “بچه های پیش دبستانی با آیکیو بالا بیشتر دوست دارند دروغ بگویند.” آنجلا کراسمن دکتر و استادیار دانشگاه روانشناسی جرم شناسی در نیویورک می گوید که در مورد این موضوع تحقیق کرده است. مهارت دروغ گفتن در سنین کم ممکن است با داشتن مهارت های اجتماعی خوب در بزرگسالی مرتبط باشد. البته نه همه دروغ های کودکان.اما باید بدانیم که چرا کودک دروغ می گوید و چه انگیزه ها ودلایلی او را به دروغ وا داشته است؟ و هدف او از این دروغ چیست؟
علت دروغ گفتن کودک در رده های سنی متفاوت
بچه ها از این که باعث مایوس کردن بزرگترها شوند و یا تنبیه شوند، می ترسند. حتی آن ها گاهی حاضرند بیشتر از توانایی هایشان تحت فشار قرار بگیرند.
بچه ها در سن های متفاوت مسائلی را ممکن است مخفی کنند. این راز داری ها دروغگویی نیست یا به این معنی نیست که بچه ها در همه موارد دروغ می گوید. در واقع او نشانه هایی از بلوغ را نشان می دهد. بچه هایی که در سن سیزده یا چهارده سالگی هر چیزی را به خانواده هایشان می گویند هنوز به بلوغ نرسیده اند. این را دکتر برودی می گوید.
اما اگر یک نوجوان به طور غریزی دائما دروغ بگوید او ممکن است به یک راهنمای متخصص برای نظم دادن به کارهایش نیاز داشته باشد. بچه هایی که عصبی هستند و احساس می کنند نمی توانند خودشان کارهایشان را برنامه ریزی کنند ممکن است دروغ بگویند و این یکی از علت دروغ گفتن آن هاست
5673